Микола Слободянюк: «Діназ» робить ще один крок до професіоналів»

Четвер, Вересня 15, 2016 - 11:55

За тиждень розпочнеться чемпіонат України серед команд U-19.

21 вересня під егідою ДЮФЛУ (дитячо-юнацької футбольної ліги України) стартує новий футбольний турнір для команд U-19. Одним із його учасників буде й команда «Діназу», котра виступатиме в першій групі першої ліги. Вже понад місяць тренер Микола Слободянюк цілеспрямовано готує цю команду до старту змагань.

- Після того, як ДЮФЛУ вирішила заснувати новий турнір, керівництво нашого клубу висловило бажання взяти в ньому участь. Зроблено це було для того, щоб юні вихованці «Діназу», котрі вже завершили навчання в академії мали додатковий серйозний шанс для переходу в професійний футбол, - розповів Микола Слободянюк. - Це будуть змагання хорошого рівня, до котрих, можливо, згодом приєднаються і колективи Прем’єр-ліги. Нинішній сезон стане випробувальним для цього турніру. Планується і хороша медіа-підтримка, відеозйомка матчів, післяматчеві інтерв’ю з тренерами та капітанами. Все це одразу ж викладатиметься в інтернеті.

- Хто буде суперником «Діназу»?

- Ми потрапили в першу групу першої ліги. Спочатку було сім команд, потім вісім, а в остаточному варіанті вже з’явилося 10 колективів – «Барса» (Суми), «Жемчужина» (Одеса), «УФК-Олімпік» (Харків), МФК «Житомир» (Житомир), ДЮСШ-15 (Київ), «Арсенал» (Біла Церква), «Черкаський Дніпро» ( Черкаси), «Зірка» (Київ), «Олімпік-СДЮШОР-2» (Кропивницький) та «Діназ» (Вишгород) . Суперники досить хороші, деякі з головних команд цих клубів грають у першій і другій професійній лізі. Переважно це центральний регіон України. Найдальші виїзди нас чекають до Одеси та Харкова. А відкриватимемо турнір ми матчем в Житомирі.

- В складі будуть тільки вихованці футбольної академії «Діназу»?

- На 95 відсотків це ті хлопці, які виросли в нас і саме тут навчалися футболу. Це для них прекрасний турнір. В команді виступатимуть наші вихованці  1997, 1998, 1999 та 2000 років народження. Я бачу, з яким натхненням та ентузіазмом вони зараз тренуються і, впевнений, що ми виступимо гідно. Можливо на базі цієї команди у нас згодом буде створено професійний колектив.

- Тобто завдання у команди серйозні?

- Головне для нас зараз «обкатати» футболістів, дати їм хорошу ігрову практику. В кожному матчі гратимемо тільки на перемогу. А яке місце посядемо у підсумку – покаже час.

Коментувати:

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.

Наші партнери